Autor: Suzana Stojićević - suzana@021.rs

Novi Sad
16.11.2016.
23:56 > 07:46
Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova pokrenuo je postupak za razrešenje direktora i imenovanje vršioca dužnosti direktora Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku.
  • Vaspitacica

    16.11.2016 12:47
    Na internetu sam pre godinu-dve nasla izvestaj EU komisije o uslovima u domovima za MR lica u RS. Izvestaj je katastrofalan a Dom u Veterniku se najlosije kotirao-opisali su da ne samo da se korisnici zanemaruju nego je na granici zlostavljanja(npr. nepokretni su bili smesteni u sobe na spratu-znaci nikad ne vide belog dana osim kroz prozor). A svi znamo kako se situacija sminka kada dolaze neke inspekcije onda mozemo zamisliti sta je inace-to znaju samo stinjenici i oni koji tamo rade.
    Problem kod nas je to partijsko postavljanje na rukovodece funkcije i dok je toga svima nam se crno pise.
  • Veljko

    16.11.2016 11:39
    Karabatak
    Taj arbutna je toliko loseg naneo toj ustanovi da je prosto neverovatno da je jos uvek direktor,svima zaposlenima je jasno kao dan da taj covek ne bi mogao ni stado ovaca cuvati a kamo li voditi nekad renimiranu ustanovu,toliko
  • ko to laze

    16.11.2016 11:25
    raspitajte se
    Radnica nije ni najmanje kriva, krivi su oni koji su joj naredili tj.direktor, socijalni radnici, ljudi problem je soba za kaznjavanje i zakljucavanje koja evidentno postoji i koju ni oni ne negiraju, problem su bili nepokretni sticenici koje vezuju i zakljucavaju i sve to je konstatovalo ministarstvo i nakon toga nije 3 godine vecina negativnih stvari otklonjena a to je kriv direktor koji samo trazi novce a ne radi na poboljsanju zivota sticenika kojima je zivot i ovako prejadan i samotan.TO JE PROBLEM BIO I RANIJE I VRLO RUZNE STVARI SU SE DOGADJALE U DOMU A NIKO NIJE ODGOVARAO.DIREKTOR JE MORAO BITI SMENJEN I TREBA DA ODGOVARA ZBOG NECINJENJA A NE DA SE CEKA DA MU MANDAT ISTEKNE.
  • Mile

    16.11.2016 09:56
    Pogled
    Ja shvatam da se treba preuzeti odgovornost, takodje znam kako napredni i oni pre njih "zauzimaju" mesta i kako kradu pare.
    Ja samo hocu da Vam ukazem na nesto sto sam i prosli put pisao, kad je taj nesretni momak stradao. Ako neko ko o njima vodi racuna, za 40 000 dinara i ima 1000 muka snjima.
    Ako trazite glavu te zene sto je direktno bila zaduzena, kako onda treba da odgovara sudija i sudijin sin uhvacen u krivicnom delu? Kako treba da odgovara profesorka hemije, doktorica ciji je sin na heroinu? Kako treba da odgovara poreski inspektor cije dete prodaje drogu?
    Kako trebaju da odgovaraju roditelji prostitutki, starleta?
    Zato nemojte traziti glavu niciju, stavite se u kozu drugih, samo malo razmislite.
  • krle

    16.11.2016 09:13
    nesposobni
    radikali će postaviti nekog svog glavonju da bude vd, osoblje će i dalje da radi kao roblje, dok i poslednji vaspitač ne napusti ovaj dom. Niko, baš niko osim vaspitača ne brine u ovoj deci. Najmanje država i ovi koji nju predstavljaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna